Κουφέτα 
 μοναδικά... 
ξεχωριστά... 
ιδιαίτερα... 
όπως εσύ

Πόσα κουφέτα βάζουμε στις μπομπονιέρες γάμου και βάπτισης;

Η Crispo Confetti by Relkon απαντάει στις συχνές ερωτήσεις των καταναλωτών που αφορούν τις μπομπονιέρες.

Ποιος είναι ο συμβολισμός της μπομπονιέρας;

πόσα κουφέτα να βάλω στις μπομπονιέρεςΣτο πέρασμα των χρόνων οι μπομπονιέρες γάμου έχουν καθιερωθεί και έχουν αποκτήσει έναν αναπόσπαστο ρόλο σε κάθε γάμο. Εντυπωσιακές ή μη, το μόνο σίγουρο είναι πως στην θέα τους, αλλά και στην γεύση τους, θα μας θυμίζουν ευχάριστα γεγονότα και στιγμές.

Βέβαια, προτού η μπομπονιέρα φτάσει στο επίπεδο που όλοι γνωρίζουμε και αποκτήσει την μορφή που όλοι ξέρουμε, υπήρξε σε μια διαφορετική εκδοχή, η οποία έχει ρίζες στην Γαλλία και συγκεκριμένα ξεκινάει από τον Λουδοβίκο. Εκείνος, σε κάθε του εκδήλωση και γιορτή, ως ανταπόδοση ευχαριστίας μοίραζε στους καλεσμένους του δώρα, των οποίων οι συσκευασίες τους ήταν φτιαγμένες από κρύσταλλα. Περιείχαν καραμέλες, οι γνωστές στην γαλλική διάλεκτο bon bon (μπον- μπον), που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνουν καραμέλες.

Παράλληλα, στην γειτονική Ιταλία, την… μητέρα του κουφέτου και των κουφέτων Crispo, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στην χαρά της ένωσης ενός ζευγαριού υπήρχε ως έθιμο οι άνθρωποι να μοιράζονται μεταξύ τους μικρά δώρα, αλλά και γλυκίσματα, τα οποία είχαν συμβολικό χαρακτήρα, όπως αυτόν της καλοτυχία και της ευτυχίας.

Γιατί βάζουμε κουφέτα στις μπομπονιέρες της βάπτισης και τι συμβολίζουν;

Τον 13ο αιώνα έγινε η πρώτη προσπάθεια επικάλυψης αμυγδάλων και φρούτων με ζάχαρη και μετά τη βιομηχανική επανάσταση, που η μαζική παραγωγή έγινε συμφέρουσα, η μπομπονιέρα με κουφέτα έγινε πλέον διαθέσιμη για όλες τις κοινωνικές τάξεις.

Σύμφωνα με την παράδοση, τα γλυκά κουφέτα (με σοκολάτα, ζάχαρη, φρούτα, αμύγδαλο κλπ) και τα ζαχαρωτά ή ακόμη και γλυκό του κουταλιού ή άλλα γλυκάκια προσφέρονται στις βαπτίσεις για να γλυκάνουν τους καλεσμένους και αποτελούν ευχή για να έχει γλυκιά κι όμορφη ζωή το βρέφος.

πόσα κουφέτα να βάλω στις μπομπονιέρεςΠόσα κουφέτα βάζουμε στις μπομπονιέρες της βάπτισης;

Τα κουφέτα στις μπομπονιέρες βάπτισης μπορεί να έχουν μονό αριθμό , ώστε να συμβολίσουμε τη μοναδικότητα της ημέρας που το βρέφος αποκτά όνομα. Εναλλακτικά, βάζουμε κουφετα σε ζυγό αριθμό, που συμβολίζει το μελλοντικό ζευγάρωμα του παιδιού – και τους απογόνους που θα κάνει.

Τι συμβολίζουν τα κουφέτα στην μπομπονιέρα του γάμου;

Στους γάμους, τα κουφέτα είναι ανάμεικτα, μερικά γλυκά και μερικά με πυκραμύγδαλο. Τα γλυκά συμβολίζουν τις γλυκές στιγμές που μέλλεται να ζήσει το ζευγάρι, και τα πικρά τις δύσκολες στιγμές που έχει (αναπόφευκτα) η ζωή. Οι καλεσμένοι, λαμβάνοντας την μπομπονιέρα και τρώγοντας τα κουφέτα, δηλώνουν κατά έναν τρόπο ότι θα μοιραστούν και θα βοηθήσουν το ζευγάρι στις γλυκές ή δύσκολες στιγμές τους.

Πόσα κουφέτα βάζουμε στις μπομπονιέρες γάμου;

Ο αριθμός των κουφέτων στο γάμο είναι μονός αυστηρά! Αυτό δηλώνει τη μοναδικότητα του γεγονότος και το αδιαίρετο του ζευγαριού. Όποια πρόταση σε κουφέτα γάμου κι αν επιλέξετε φροντίστε να βάλετε μονό αριθμό και πιο συγκεκριμένα 5,7,9 ή ακόμα και 11 κουφέτα!

Φωτογραφίες Άρθρου: Vourlos Confetti (www.vourlos.com)

Δείτε επίσης

Τα Trends & Tips της βάπτισης για το 2018!
Βάπτιση

Τα Trends & Tips της βάπτισης για το 2018!

Στόχος όλων των γυναικών που προσφάτως παρέλαβαν το… δώρο της μητρότητας, δεν είναι άλλος από το να πραγματοποιήσουν μοναδικές βαπτίσεις με ξεχωριστές, εντυπωσιακές διακοσμήσεις πρωτότυπων

Διάβασέ το »

► Είστε επαγγελματίας;

Συνδεθείτε στο πληρέστερο e-shop κουφέτων χονδρικής πώλησης

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στον ιστότοπο μας, συναινείτε με την πολιτική cookies και τους όρους χρήσης του crispo.gr