Κουφέτα 
 μοναδικά... 
ξεχωριστά... 
ιδιαίτερα... 
όπως εσύ

Συντήρηση Κουφέτων

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την αποθήκευση & συντήρηση κουφέτων. Συμβουλές για να διατηρήσεις αναλλοίωτη την υφή και τη γεύση των κουφέτων σου μέχρι το τέλος της εκδήλωσής σου!

Ημερομηνία Λήξης

Τα κουφέτα έχουν ημερομηνία λήξης από 18 έως 24 μήνες μετά την παραγωγή τους. Παράγονται στην Ιταλία και φυλάσσονται σε κλειστές, αεροστεγείς συσκευασίες στις άριστες εγκαταστάσεις της εταιρείας μας, ώστε να διατηρούν τη γεύση και τη φρεσκάδα τους μέχρι τη στιγμή που θα τα παραλάβετε στο κατάστημά σας.

Θερμοκρασία

Ο χώρος προβολής ή αποθήκευσης των κουφέτων θα πρέπει να ελέγχεται ως προς τη θερμοκρασία και την έκθεσή στον ήλιο. Υψηλή θερμοκρασία, μεγαλύτερη από 30°C, προκαλεί ρήγματα στο εξωτερικό των κουφέτων ή λεκέδες στην επιφάνειά τους, από τα έλαια και τα λιπαρά της σοκολάτας και του αμυγδάλου.

Περιβάλλον

Τα κουφέτα διατηρούνται σε δροσερό περιβάλλον έως 25 °C, χωρίς υγρασία και εκτός ψυγείου. Απότομες μεταβολές στη θερμοκρασία προκαλούν συστολή/διαστολή στο εσωτερικό του κουφέτου, ιδιαίτερα στη σοκολάτα, δημιουργόντας ρήγματα στην εξωτερική επίστρωση ζάχαρης.
Σε καιρό με υψηλές θερμοκρασίες, δε πρέπει να μετακινήσουμε το προϊόν σε χώρο με μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας (π.χ. από ζέστη σε κρύο).

Συντήρηση κουφέτων για επαγγελματίες

Υγρασία

Τα κουφέτα αποθηκεύονται ή προβάλλονται σε χώρο με ξηρό περιβάλλον, χωρίς υγρασία. Η υγρασία επικάθεται στην εξωτερική επιφάνεια. Η ζάχαρη την απορροφά μέσα από τους πόρους της, αρχίζει το μούχλιασμα και το κιτρίνισμα, καθώς και με η εμφάνιση ζωικών οργανισμών.

Άγγιγμα

Το συχνό άγγιγμα των κουφέτων με γυμνά χέρια θα πρέπει να αποφεύγεται, καθώς υπάρχει κίνδυνος να μεταφερθεί υγρασία και λιπαρότητα στην επιφάνεια τους. Είναι καλό να χρησιμοποιούνται γάντια μιας χρήσης κατά την επαφή με τα κουφέτα!

► Είστε επαγγελματίας;

Συνδεθείτε στο πληρέστερο e-shop κουφέτων χονδρικής πώλησης

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στον ιστότοπο μας, συναινείτε με την πολιτική cookies και τους όρους χρήσης του crispo.gr