Κουφέτα 
 μοναδικά... 
ξεχωριστά... 
ιδιαίτερα... 
όπως εσύ

Υποχρεώσεις Κουμπάρου ή κουμπάρας! Δες εδώ τι πρέπει να προσέξεις!

Παντρεύεις τον καλύτερο φίλο ή την καλύτερη φίλη σου; Οι υποχρεώσεις κουμπάρου ή κουμπάρας θα πρέπει να σε απασχολήσουν μία προς μία! Είσαι συνυπεύθυνος για την πιο ξεχωριστή στιγμή του καλύτερου φίλου σου ή της καλύτερης φίλης σου! Σήμερα θα διαβάσεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τον άψογο συντονισμό της πιο χαρούμενης ημέρας του φίλου ή της φίλης σου!

Υποχρεώσεις κουμπάρουΑρχικά θεωρείσαι ο «τελετάρχης». Είσαι υπεύθυνος για την ομαλή έκβαση της εκδήλωσης και φυσικά θα πρέπει να είναι όλα στη θέση τους πριν φτάσει ο γαμπρός και η νύφη στην εκκλησία. Είσαι υπεύθυνος για την αποφυγή λαθών, είσαι τα μάτια και τα αυτιά του ζευγαριού και φυσικά σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να απολαύσεις τη χαρούμενη στιγμή των φίλων σου!

Ας δούμε μία μία τις υποχρεώσεις του κουμπάρου

Δίσκος, Καράφα και ποτήρι

Ο δίσκος, η καράφα, το ποτήρι και τα κουφέτα γάμου τοποθετούνται πάνω στο τραπέζι μπροστά στο ιερό. Είναι στις υποχρεώσεις του κουμπάρου να αγοράσει τόσο το δίσκο, την καράφα και το ποτήρι όσο και τα κουφετα, τα οποία σύμφωνα με τους συμβολισμούς γάμου, μετά θα πρέπει να μοιράσεις στις ελεύθερες καλεσμένες, ώστε να ονειρευτούν ποιος θα είναι ο δικός τους μελλοντικός σύζυγος!

Στολισμός εκκλησίας

Οτιδήποτε στολίζει την εκκλησία αφορά τις υποχρεώσεις του κουμπάρου. Ο ανθοστολισμός, τα φανάρια, οι κορδέλες, τα υφάσματα και οτιδήποτε τοποθετηθεί στην εκκλησία σαν στολισμός είναι έξοδο του κουμπάρου.

Λαμπάδες γάμου

Στις υποχρεώσεις του κουμπάρου περιλαμβάνονται και οι λαμπάδες. Φυσικά, αν οι λαμπάδες έχουν επάνω λουλούδια είναι στο «πακέτο» που αναλαμβάνει ο κουμπάρος.

Στέφανα γάμου

Κατά τη διάρκεια του γάμου θα τα «αλλάξετε», εσείς είστε αυτός που θα «στεφανώσει» το ζευγάρι, άρα το ακούμε λογικό να είναι στις υποχρεώσεις του κουμπάρου.

Ο ιερέας

Φυσικά, τα έξοδα του ιερέα είναι κι αυτό δική σας υπόθεση. Δυστυχώς ή ευτυχώς, κάθε εκκλησία έχει το δικό της κοστολόγιο και οι περισσότεροι ιερείς ζητούν να πληρωθούν πριν το μυστήριο.

Υποχρεώσεις κουμπάρουΥποχρεώσεις κουμπάρου που πρέπει να λάβεις υπ’ όψιν σοβαρά!

Υποχρεώσεις κουμπάρου πριν το γάμο:

Bachelor

Οργάνωσε στον κολλητό ή την κολλητή που παντρεύεις ένα αξέχαστο bachelor! Είναι φυσικά μια αρμοδιότητα του κουμπάρου, ενώ τα έξοδα συνήθως μοιράζεται όλη η παρέα που συμμετέχει σε αυτό. Υπάρχουν διάφορες ιδέες για ένα διαφορετικό ξεχωριστό και αξέχαστο bachelor, που ουσιαστικά είναι το τελευταίο πάρτι του κολλητού ή της κολλητής σου στην εργένικη ζωή του! Τι καλύτερο από το να το σκεφτείς και να το ετοιμάσεις εσύ;

Κοστούμι-νυφικό

Φρόντισε να δίνεις το παρών και να συμμετέχεις ενεργά στις πρόβες της φίλης σου ή του φίλου σου και να δώσεις συμβουλές από καρδιάς για την όσο γίνεται πιο άψογη εμφάνιση. Το κοστούμι και το νυφικό σίγουρα απασχολούν τους νεόνυμφους και σίγουρα θα θέλουν μια φιλική συμβουλή ως προς το τι τους ταιριάζει καλύτερα.

Γαμπρός, η μεγαλύτερη υποχρέωση κουμπάρου

Απευθυνόμαστε στους άντρες κουμπάρους! Υπό την ευθύνη σας είναι να καταφθάσει ο γαμπρός στην εκκλησία νηφάλιος! Μην το παρακάνει αν τυχόν θέλει να πιεί ένα ποτάκι πριν το μυστήριο και φυσικά μην αργήσει, αλλά να είναι στην ώρα του. Ο κουμπάρος είναι αυτός που θα φροντίσει να τηρηθεί η προετοιμασία σωστά για να αποφευχθούν τυχόν λάθη ή παραλείψεις! Φυσικά μην ξεχάσετε τις βέρες!

Υποχρεώσεις κουμπάρου κατά τη διάρκεια του γάμου

υποχρεώσεις κουμπάρουΟ κουμπάρος κατά τη διάρκεια του μυστηρίου «αλλάζει» τα στέφανα αλλά και τις βέρες. Όσον αφορά τα στέφανα, για να μη μπερδευτείς εκείνη τη στιγμή, καλό θα ήταν να το έχεις κάνει πρόβα από πιο πριν. Να θυμάσαι: Αν πιάσεις τα στέφανα σωστά από την αρχή, δύσκολα θα πάει κάτι λάθος! Μετά το πέρας του μυστηρίου, θα πρέπει να υπογράψεις το αντίστοιχο συμφωνητικό του γάμου, πράγμα πολύ εύκολο…

Αν είσαι κουμπάρος ή κουμπάρα, φρόντισε να βγάλεις πολλές φωτογραφίες για να κρατήσεις την ανάμνηση ζωντανή, να πιείς (με μέτρο πάντα). Επιβάλλεται να χορέψεις με την καρδιά σου και φυσικά να το απολαύσεις μαζί με τον ή την καλύτερό σου φίλο!

Υποχρεώσεις κουμπάρου μετά το γάμο

Μην ξεχάσεις την επέτειο γάμου του φίλου ή της φίλης σου! Δεν χάνεις κάτι να κάνεις ένα δώρο ειδικά στις πρώτες επετείους του ζευγαριού που πάντρεψες. Δεν είναι απαραίτητο να ξοδέψεις μια περιουσία, μιας και στο εμπόριο βρίσκεις εύκολα μεγάλη ποικιλία από προσωποποιημένα συμβολικά δώρα. Φρόντισε να τηρείς άψογες σχέσεις και με το έτερον ήμισυ του κολλητού ή της κολλητής σου!

Ο ρόλος του κουμπάρου ή της κουμπάρας είναι πολύ σημαντικός. Επισφραγίζει μια δυνατή φιλία και είναι η πιο τιμητική εκδήλωση της εμπιστοσύνης μεταξύ δυο φίλων! Μετά το μυστήριο του γάμου , σίγουρα ο αριθμός τον αναμνήσεων με τον κουμπάρο έχει ανέβει κατά πολύ!

Δείτε επίσης

► Είστε επαγγελματίας;

Συνδεθείτε στο πληρέστερο e-shop κουφέτων χονδρικής πώλησης

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στον ιστότοπο μας, συναινείτε με την πολιτική cookies και τους όρους χρήσης του crispo.gr