Κουφέτα 
 μοναδικά... 
ξεχωριστά... 
ιδιαίτερα... 
όπως εσύ

Υποχρεώσεις νονού: Όλα όσα πρέπει να κάνεις αν βαπτίζεις!

Υποχρεώσεις νονού: Όλα όσα πρέπει να κάνεις αν βαπτίζεις!

Η σχέση νονού και βαφτιστηριού είναι δυνατή, μαγική, υπεύθυνη και παντοτινή! Στο σημερινό μας άρθρο συγκεντρώσαμε όλες τις υποχρεώσεις του νονού ή της νονάς τόσο πριν όσο και μετά το μυστήριο της βάπτισης! Σίγουρα, η κυριότερη υποχρέωση είναι ο ανάδοχος γονιός να είναι για μια ζωή δίπλα στο παιδί που έχει βαπτίσει, με την πλήρη έννοια της αναδοχής! Βέβαια, το να γίνει κάποιος νονός δεν αφορά την ημέρα της βάπτισης, αλλά συνολικά τη ζωή και τη σχέση μεταξύ νονού και παιδιού. Είναι μια βαθιά σχέση ζωής, για την οποία κανένα άρθρο δεν θα σας βοηθήσει να εκπληρώσετε!

Υποχρεώσεις νονού: Όλα όσα πρέπει να κάνεις αν βαπτίζεις!Η βάπτιση αποτελεί την ένταξη του μωρού στη χριστιανική πίστη και ο νονός είναι εκείνος που θα καθοδηγήσει το παιδί σε αυτή την κατεύθυνση. Ας δούμε μία μία όλες εκείνες τις υποχρεώσεις του νονού για να μη χρειαστεί να ψάχνεις αλλού!

Υποχρέωση νονού #1 : Ο Βαπτιστικός Σταυρός

Ίσως το σημαντικότερο που θα πρέπει να προσέξεις! Πρόκειται για το σύμβολο της πίστης, που θεωρητικά, το βαπτιζόμενο μωρό θα φοράει σε όλη του τη ζωή. Στο εμπόριο θα βρεις τεράστια γκάμα σε βαπτιστικούς σταυρούς. Σε λευκό, κίτρινο ή ροζ χρυσό, σε μίνιμαλ σχέδια, ή σε πιο περίτεχνα. Θα σου προτείναμε να τον επιλέξεις παρέα με τους γονείς, ώστε να είναι κοντά στο στυλ τους!

Υποχρέωση νονού #2 Βαπτιστικά ρούχα και παπούτσια

φυσικά είναι και η ενδυμασία του νεοφώτιστου πλέον μωρού. Ένα πολύ όμορφο σετ , συνήθως φόρεμα για βάπτιση κοριτσιού και παντελόνι με πουκάμισο και γιλέκο για τη βάπτιση του αγοριού. Συνήθως, τα ρούχα συνοδεύονται με το αντίστοιχο πανωφόρι αναλόγως την εποχή. Επιπλέον, το κατάλληλο αξεσουάρ για το κεφάλι σίγουρα δε μπορεί να λείπει! Αυτό μπορεί να είναι μια κορδέλα για τα κορίτσια ή ένα καπελάκι για τα αγόρια.

Υποχρέωση νονού #4 Λαμπάδες

Φυσικά, μέσα στις υποχρεώσεις του νονού συμπεριλαμβάνεται και η λαμπάδα βάπτισης. Εννοείται πώς το βαπτιστικό κουτί και η λαμπάδα ακολουθούν το ευρύτερο θέμα της βάπτισης. Στο θέμα αυτό συνήθως κινείται και ο στολισμός της εκκλησίας, του candy bar και της κολυμπήθρας.

Υποχρεώσεις νονού: Όλα όσα πρέπει να κάνεις αν βαπτίζεις!Last but not least…

Ο νονός αναλαμβάνει την πληρωμή του παπά και της εκκλησίας καθώς και ό,τι αφορά το στολισμό της εκκλησίας. Μην ξεχάσεις να ρωτήσεις αν επιτρέπεται ο στολισμός της εκκλησίας και της κολυμπήθρας καθώς δεν είναι λίγες οι εκκλησίες που δεν το επιτρέπουν!

Μετά τη βάπτιση…

3 ημέρες μετά το μυστήριο της βάπτισης θα πρέπει να κάνεις το λεγόμενο «ξελάδωμα» στο νεοφώτιστο. Αυτό δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα απλό μπανάκι. Η θρησκεία μας λέει ότι το νερό με το οποίο θα πλύνεις το παιδί θα πρέπει να πεταχτεί στο χώμα ή σε νερό, δηλαδή απλά στον κήπο, τις γλάστρες σου, τη θάλασσα ή κάποιο ποτάμι.

Υποχρεώσεις νονού: Όλα όσα πρέπει να κάνεις αν βαπτίζεις!Για τις 3 επόμενες Κυριακές θα πρέπει ο νονός να πάει το μωρό στην εκκλησία για να μεταλάβει. Μαζί θα πρέπει να έχει και τη λαμπάδα και την 3η Κυριακή, ξεστολίζει τη λαμπάδα και την αφήνει στην εκκλησία.

Νονός και βαφτιστήρι στη μετέπειτα πορεία

Κάπου εδώ τελειώσαμε με τις υποχρεώσεις νονού. Όσο το μωρό μεγαλώνει βέβαια υπάρχουν άλλες υποχρεώσεις που μάλλον μοιάζουν με έθιμα και παραδόσεις. Τι εννοούμε; Μην παραλείψεις μετά από τη βάπτιση να είσαι συνεπής τόσο στη γιορτή όσο και στις πασχαλινές υποχρεώσεις! Πασχαλινά σοκολατένια αυγά, λαμπάδα και τσουρέκι είναι στις κυριότερες υποχρεώσεις νονού μετά τη βάπτιση και για… αρκετά χρόνια! Αυτονόητο είναι ότι δεν θα ξεχάσεις ποτέ την ονομαστική εορτή του βαφτιστηριού σου, άλλωστε εσύ έδωσες το όνομα! Συνηθίζεται οι νονοί να δίνουν δώρα και τα Χριστούγεννα αλλά και στα γενέθλια του βαφτιστηριού!

Είναι μεγάλη τιμή να σου προτείνει ένας φίλος ή φίλη σου να βαπτίσεις το παιδί του. Η σημαντικότερη υποχρέωση είναι ο νονός να είναι κοντά στο βαφτιστήρι για όλη του τη ζωή και να είναι συνεπής σε όλα! Εμείς να ευχηθούμε Πάντα άξιος ο νονός!

Δείτε επίσης

► Είστε επαγγελματίας;

Συνδεθείτε στο πληρέστερο e-shop κουφέτων χονδρικής πώλησης

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στον ιστότοπο μας, συναινείτε με την πολιτική cookies και τους όρους χρήσης του crispo.gr