Συντήρηση Κουφέτων
Banner-Sunthrhsh.jpg
Πέντε (5) συμβουλές για τα κουφέτα
για 
μέγιστη διάρκεια ζωής και αναλλοίωτη γεύση.
Sunthrhsh-01.png
01

Τα κουφέτα έχουν ημερομηνία λήξης από 18 έως 24 μήνες μετά την παραγωγή τους. Παράγονται στην Ιταλία και φυλάσσονται σε κλειστές αεροστεγείς συσκευασίες στις άριστες εγκαταστάσεις της εταιρείας μας, ώστε να διατηρούν τη γεύση και τη φρεσκάδα τους.

Τα κουφέτα διατηρούνται σε ξηρό και δροσερό περιβάλλον χωρίς υγρασία με θερμοκρασίες μέχρι 25 °C. Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση τους σε ψυγείο λόγω υγρασίας. Η απότομη μεταβολή θερμοκρασίας δημιουργεί συστολή και διαστολή στο εσωτερικό περιεχόμενο του κουφέτου και συγκεκριμένα στη σοκολάτα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ρήγματα στην εξωτερική επίστρωση ζάχαρης του κουφέτου. Σε καμία περίπτωση κατά τη διάρκεια μιας υψηλής θερμοκρασίας δε θα πρέπει να μετακινήσουμε το προϊόν σε χώρο που θα έχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας (π.χ. από ζέστη σε κρύο). 

Sunthrhsh-02.png
02
Sunthrhsh-03.png
03

Υψηλή θερμοκρασία, μεγαλύτερη από 3O °C, προκαλεί ρήγματα στο εξωτερικό των κουφέτων ή λεκέδες στην επιφάνειά τους, από τα έλαια και τα λιπαρά της σοκολάτας και του αμυγδάλου. Ο χώρος αποθήκευσής ή προβολής τους θα πρέπει να ελέγχεται ως προς τη θερμοκρασία και την έκθεσή τους στον ήλιο. 

Υγρασία, ο μεγαλύτερος εχθρός όλων των τροφίμων. Ο χώρος που θα αποθηκεύεται ή θα προβάλλεται το προϊόν θα πρέπει να είναι ξηρός και να ελέγχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα το επίπεδο υγρασίας του. Η υγρασία επικάθεται στην εξωτερική επιφάνεια και καθώς η ζάχαρη έχει πόρους και την απορροφά αρχίζουν τα προβλήματα με το μούχλιασμα και κιτρίνισμα, καθώς επίσης και με την εμφάνιση ζωικών οργανισμών.

04
Sunthrhsh-04.png
Sunthrhsh-05.png
05

Συχνό άγγιγμα των κουφέτων με γυμνά χέρια θα πρέπει να αποφεύγεται, καθώς υπάρχει κίνδυνος να μεταφερθεί  υγρασία και λιπαρότητα στην επιφάνεια τους.