ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΟΥΦΕΤΩΝ
Πέντε (5) συμβουλές για τα κουφέτα
για 
μέγιστη διάρκεια ζωής και αναλλοίωτη γεύση.

Τα κουφέτα έχουν ημερομηνία λήξης από 18 έως 24 μήνες μετά την παραγωγή τους. Παράγονται στην Ιταλία και φυλάσσονται σε κλειστές αεροστεγείς συσκευασίες στις άριστες εγκαταστάσεις της εταιρείας μας, ώστε να διατηρούν τη γεύση και τη φρεσκάδα τους.

Τα κουφέτα διατηρούνται σε ξηρό και δροσερό περιβάλλον χωρίς υγρασία με θερμοκρασίες μέχρι 25 °C. Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση τους σε ψυγείο λόγω υγρασίας. Η απότομη μεταβολή θερμοκρασίας δημιουργεί συστολή και διαστολή στο εσωτερικό περιεχόμενο του κουφέτου και συγκεκριμένα στη σοκολάτα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ρήγματα στην εξωτερική επίστρωση ζάχαρης του κουφέτου. Σε καμία περίπτωση κατά τη διάρκεια μιας υψηλής θερμοκρασίας δε θα πρέπει να μετακινήσουμε το προϊόν σε χώρο που θα έχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας (π.χ. από ζέστη σε κρύο). 

Υψηλή θερμοκρασία, μεγαλύτερη από 3O °C, προκαλεί ρήγματα στο εξωτερικό των κουφέτων ή λεκέδες στην επιφάνειά τους, από τα έλαια και τα λιπαρά της σοκολάτας και του αμυγδάλου. Ο χώρος αποθήκευσής ή προβολής τους θα πρέπει να ελέγχεται ως προς τη θερμοκρασία και την έκθεσή τους στον ήλιο. 

Υγρασία, ο μεγαλύτερος εχθρός όλων των τροφίμων. Ο χώρος που θα αποθηκεύεται ή θα προβάλλεται το προϊόν θα πρέπει να είναι ξηρός και να ελέγχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα το επίπεδο υγρασίας του. Η υγρασία επικάθεται στην εξωτερική επιφάνεια και καθώς η ζάχαρη έχει πόρους και την απορροφά αρχίζουν τα προβλήματα με το μούχλιασμα και κιτρίνισμα, καθώς επίσης και με την εμφάνιση ζωικών οργανισμών.

Συχνό άγγιγμα των κουφέτων με γυμνά χέρια θα πρέπει να αποφεύγεται, καθώς υπάρχει κίνδυνος να μεταφερθεί  υγρασία και λιπαρότητα στην επιφάνεια τους.

Άριστη Ποιότητα

Καινοτομία

Μεγάλη Ποικιλία Γεύσεων

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSLETTER

Λεωφ. Βουλιαγμένης 512,
Άλιμος, Αθήνα, 174 56

Μάθετε πρώτοι τα νέα της Crispo.gr. Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα μας.

T.: +3O 21O 9532254

  • Facebook
  • Instagram

©2O21 by Relkon Hellas S.A.www.crispo.gr